Staří mistři tradiční čínské medicíny připravovali medicinální vína z léčivých bylin. My jsme pro Vás připravili recept na doplnění Qi a Krve z ingrediencí, které jsou dobře dostupné všem. Budete potřebovat: Červené víno (doporučujeme trochu kvalitnější) 20g rozinek (doplňují Qi a Krev) 20g kustovnice čínské (doplňuje Yin Ledvin a...
Kachní maso dokáže krásně vyživit Yin. A dlouhé pomalé vaření tuto její schopnost ještě umocní. A Yin spolu s Krví dokáží dobře kotvit našeho ducha. A když je duch dobře ukotvený v našem těle, je nám zkrátka dobře :-) Budete potřebovat: chlazenou kachnu 2 litry vody sůl, pepř hrstičku...
Japchae se nám velmi pravděpodobně povede napoprvé! Potřebná kuchyňská výbava: dva větší hrncepánevmísa na smíchání všeho dohromadyvětší sítkokrájecí prkénko, ostrý nůž, lis na česnekvelké nůžky Pokud jsme při inventuře šuplíků všechno potřebné nářadí nalezli, můžeme se vybavit ingrediencemi. Protože je to asijská kuchyně, jako první zvažme, jestli ke všem...
Nevýhodou asijských jídel je právě fakt, že když naházíme všechny suroviny dohromady (a nemáme moc zkušeností), budeme je jíst některé přepálené a jiné nedodělané. Japchae se nám velmi pravděpodobně povede napoprvé! Potřebná kuchyňská výbava: dva větší hrncepánevmísa na smíchání všeho dohromadyvětší sítkokrájecí prkénko, ostrý nůž, lis na česnekvelké nůžky ...
Bai Mu Er neboli rosolovka řasotvará patří mezi důležité léčivky v tradiční čínské medicíně. Od pradávka se používá pro doplnění Yinu Plic a Žaludku. Její chuť je sladká. Využívá se zejména u léčby: suchého kašle, sucha v krku, obtížného vykašlávání hustých hlenů, při vyhublosti, hladu s nechutí jíst, nebo...
Dýně má tropismus ke Slezině a Žaludku, proto je umí velmi dobře doplnit. Zároveň přeměňuje Tan a vytahuje hnis. Pro tento recept se nejvíce hodí oranžová dýně Hokkaido, ale guláš lze s úspěchem uvařit i např. z muškátové dýně. Budete potřebovat: 1 dýni hokkaido 2 velké cibule 1 balení...
Ingredience na korpus: 200 g arašídové mouky (případně mix špaldové a kokosové) 120 g třtinového cukru 4 vejce 2 rovné lžičky prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody špetka soli Postup:Nejdříve si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s...